Kingspan förvärvar: BAGA

Irländska Kingspan Group, världsledande inom isolerings- och byggnadsmaterial för högpresterande innovativa lösningar med låga koldioxidutsläpp, förvärvar BAGA Water Technology AB för att stärka affärsområdet Water & Energy.

Divisionen Water & Energy har under de senaste åren kontinuerligt påvisat en tillväxt genom att investera i marknadsutveckling, tillverkningskapacitet och kundservice. Affärsområdet är aktivt i 17 olika länder och har cirka 1400 medarbetare.

BAGA är väletablerade i Sverige och har en marknadsledande position för små avloppslösningar och en heltäckande serviceorganisation. Nu kommer företaget ytterligare att stärka sin position genom Kingspan – som bidrar med kompetens, tillverkning och internationella erfarenheter.

– Vi är glada och stolta att välkomna BAGA. Vi ser fram emot att tillsammans erbjuda de bästa och mest hållbara vatten- och energilösningarna, teknologi i framkant och att skapa en mer hållbar framtid, säger Pat Freeman, vd Kingspan Water & Energy.

Hans Pettersson, vd BAGA Water Technology AB:
– Genom att bli en del av Kingspan Group tryggar vi en långsiktig och innovativ tillväxt för företaget och våra medarbetare. Vi delar visionen om att skapa en hållbar framtid och får möjlighet att sprida vår kunskap både inom och utanför Sveriges gränser.

Vill du veta mer? Besök:
www.kingspan.com/se/sv-se/om-kingspan/kingspan-water-energy.
www.baga.se

För ytterligare information: Kontakta Hans Pettersson, vd BAGA Water Technology AB, +46(0)734-17 17 57 alternativt hans.pettersson@baga.se

Ladda ner Kontakt